Orthophar Animal Care: duif & paard logo

DE BASIS

Hoe onze producten optimaal te gebruiken

Orthophar kiest voor een eenvoudige, duidelijke en resultaatgerichte manier van werken. De basis voor het beheer van uw duiven bestaat voornamelijk uit drie producten: Optima, Entero+ en Energetica.

Optima is samengesteld uit belangrijke aminozuren, vitaminen,  mineralen en essentiĆ«le vetzuren, aangevuld met zorgvuldig geselecteerde orthomoleculaire stoffen die het metabolisme van uw duif stimuleren. Dit resulteert in een uitgesproken spierkracht, verbeterde zuurstofopname en optimale prestaties. Bovendien is er een snellere recuperatie en een mooier verenkleed. Wetenschappelijke studies tonen aan dat bij gebrek aan essentiĆ«le voedingsstoffen het metabolisme van uw sportduif onvoldoende functioneert. Het is dus essentieel dat sportduiven dagelijks alle noodzakelijke voedingsstoffen ter beschikking hebben. Door dagelijkse toediening van Optima bent u hiervan verzekerd. Optima is dus het vertrekpunt voor een optimaal voedingsbeheer van uw duiven.

Entero+ is een aanzuringsmiddel voor het drinkwater bestaande uit natuurlijke organische zuren, zouten, koper en zink. Door Entero+ toe te voegen verbetert de kwaliteit van het water. Na opname door de duif wordt in het spijsverteringsstelsel een optimale zuurtegraad ingesteld, waardoor de vertering en de voedselopname verbeteren. Bovendien zal de darmflora versterken, waardoor de natuurlijke weerstand van de duif zal toenemen. Koper en zink zijn twee belangrijke cofactoren voor een optimale enzymatische activiteit in de darm. Entero+ is dus onontbeerlijk voor een beter functionerend verteringsstelsel van uw duif.

Energetica is een vernieuwend product bestaande uit vetzuren, aminozuren en prestatiebevorderende stoffen. Aangezien de duif tijdens de vlucht uit haar reserves moet putten is het van groot belang dat ze vooraf een extra voorraad energie kan opslaan. Energetica werd hiervoor speciaal ontwikkeld en dient  drie dagen op voorhand toegediend te worden. Hierdoor zal uw duif tijdens de vlucht minder vlug uit haar reserves moeten putten en dus beter presteren en sneller recupereren. Energetica bevat bovendien bestanddelen die vermoeidheid tegengaan en de zuurstofopname in de spieren verhogen. Energetica is dus een echte energie booster voor uw duiven.

Om het effect van onze producten optimaal tot uiting te brengen, is een goede dosering van belang.  Het aanbevolen gebruiksschema vindt u hieronder:

OPTIMA:            dagelijks toedienen op het voeder
ENTERO+:         dagelijks toedienen via drinkwater

ENERGETICA:   drie dagen voor de vlucht toedienen op het voeder

Nog vragen met betrekking tot het gebruik van de producten, aarzel niet om ons te contacteren via info@orthophar.be of neem eens een kijkje bij FAQ, wie weet heeft iemand dezelfde vraag reeds aan ons gesteld.


copyright Orthophar, all rights reserved webdesign & logo by Webnet4u